Skip links
Holland & Barrett Kiest voor ConnectStuff

Maatwerk AFAS Profit Webhook-integratie voor Holland & Barrett

Wij hebben als koppelingen specialist een API-koppeling gebouwd tussen de Nederlandse AFAS database en de Britse webshop database.

Holland & Barrett is een van oorsprong Britse winkel keten met meer dan duizend gezondheidswinkels in zestien landen. De Nederlandse tak van Holland & Barrett maakt gebruik van AFAS Profit voor de personeelsregistratie. Wij hebben als koppelingen specialist een API-koppeling gebouwd tussen de Nederlandse AFAS Profit database en de Britse webshop database.

Vraagstelling van Holland & Barrett

Wij willen de medewerkers van Holland & Barrett Nederland een korting kunnen aanbieden op onze website. Hiervoor willen wij een API-signaal ontvangen als er een medewerker in of uit dienst gaat. Ook willen wij een zoekopdracht kunnen uitvoeren in het medewerkersbestand in AFAS via een API om te kunnen controleren of een geregistreerde gebruiker recht heeft op een personeelskorting.

Holland & Barrett UK

Voor ons was het al snel duidelijk dat dit standaard niet mogelijk is in AFAS Profit. Helaas is het namelijk niet mogelijk om een API-signaal te sturen naar een extern systeem. Het is alleen mogelijk om data op te halen en weg te schrijven via de Get en Update-connectoren van AFAS Profit. Hierdoor was de koppeling zoals beschreven in de vraagstelling van H&B niet mogelijk.

Gelukkig gaan wij bij ConnectStuff verder dan een standaard integratie met de get en update connectoren. Om toch de gewenste Profit-integratie te kunnen bieden hebben wij via de ConnectStuff cloud een oplossing gemaakt die het wel mogelijk maakt om uitgaande API-berichten vanuit AFAS naar een ander systeem te versturen. Via ons systeem is het mogelijk om een webhook-signaal te versturen naar de buitenwereld als er een wijziging is in AFAS.

ConnectStuff: koppel experts

Wij koppelen elk systeem in real-time met de AFAS-database, dat is waarom wij experts zijn op het gebied van AFAS-koppelingen. In dit geval hebben wij drie processen gebouwd voor de personeelskortingen van Holland & Barrett.

ConnectStuff AFAS koppeling holland and barrett proces
Drie ConnectStuff integratie stromen tussen AFAS en Holland & Barrett
  1. In dienst: bij een in dienst melding wordt er een API-signaal vanuit AFAS Profit gestuurd naar de webshop database van H&B. Hierdoor krijgt de medewerker recht op korting.
  2. Uit dienst: als een medewerker H&B NL verlaat wordt er een API-signaal vanuit AFAS naar de webshop database van H&B gestuurd. De medewerker zijn/haar recht op de personeelskorting vervalt.
  3. Registratie op de H&B website: bij een registratie op de H&B webshop wordt er vanuit de website een zoekopdracht uitgevoerd in AFAS Profit om te controleren of de gebruiker recht heeft op een personeelskorting.

De door ons ontwikkelde AFAS Profit koppeling zorgt voor een naadloze integratie tussen de AFAS omgeving van Holland & Barrett Nederland en de personeelskortingen via de webshop van Holland & Barrett Engeland.

Ook geïnteresseerd in een volledig op maat gemaakte integratie tussen AFAS Profit en elk ander systeem? Wij nemen graag vrijblijvend alle mogelijkheden door!
[email protected]
085 0805248
Onze contact pagina

Toch liever een standaard koppeling? Wij hebben er al ruim 125 gemaakt, meer informatie op onze uitgebreide onze standaard koppelingen pagina.

Leave a comment

Deze website maakt gebruik van cookies om uw webervaring te verbeteren.
Home
Account
Cart
Search